Posted on

Plastikposer

Vi er sådan set ikke specielt hellige her i vores lille bix. Det er ikke sådan, at vi kun spiser grønt og kun går i økologisk tøj. Vi er helt almindelige mennesker, som tænker på dagligdagens økonomi og som af og til falder over gode tilbud, som ikke er så bæredygtige endda. Vi er bare ikke helt tilfredse med det, og vil gerne prøve at ændre bare lidt. Nedenstående video blev delt på facebook for nylig af en af mine veninder. Plastik er begyndt at blive et stort stort problem. Jeg ved ikke, hvordan vi ændrer på det, men det kunne være en begyndelse, at ændre på den måde vi pakker og indpakker dagligvarer. Derfor er vi her i bixen også glade for at kunne sælge gode gammeldags muleposer, som man kan bruge igen og igen, når man går ud og handler. Ændrer det verdens plastikproblemer med et slag? Nej, men det skader aldrig at vi alle tænker en anelse mere bæredygtigt.

http://www.chriswillbeck.dk/produkt/oeko-canvas-mulepose-kort-hank-natur/
Økologisk mulepose
Posted on

Certifikaterne

Vores certifikater er mere end bare funky mærker der skal se godt ud.

De er din garanti for at dit nye økologiske tøj er fremstillet i overensstemmelse med de højeste etiske og miljømæssige standarder.

I kombination dækker certifikaterne hver eneste del af produktionen og det sikrer at dit nye økotøj er lavet med hensyn og respekt for både mennesker og planeten.

Du kan læse lidt mere om hvert enkelt certifikat her:

GOTS

100% økologisk bomuld med GOTS certifikat sikrer at der benyttes bæredygtige metoder til fremstilling af tekstilerne. Certificeret og kontrolleret af Control Union.
Formålet med standarden er at sikre at tekstiler er fremstillet ved hjælp af økologiske råvarer og miljømæssigt og socialt ansvarlige metoder.

 

EU Eco-Label

100% økologisk bomuld med GOTS certifikat sikrer at der benyttes bæredygtige metoder til fremstilling af tekstilerne. Certificeret og kontrolleret af Control Union.
Formålet med standarden er at sikre at tekstiler er fremstillet ved hjælp af økologiske råvarer og miljømæssigt og socialt ansvarlige metoder.

Ecolabel er en europæisk miljø-mærkningsordning, som i Danmark går under navnet “Blomsten”.

Ligesom det danske Svanemærke, signalerer Blomsten at et produkt er miljøvenligt fremstillet, i overensstemmelse med de kriterier, som der er fastlagt for mærket. Ecolabel-certificeringen tager hele produktets livscyklus i betragtning, dvs. der kigges både på alt fra udvinding af råstoffer over produktion til brug og bortskaffelse af produktet.

 

Fairtrade

Fairtrade-mærket er en international mærkningsordning som betyder, at bønder og plantagearbejdere i Afrika, Asien og Syd- og Mellemamerika betales en mere fair pris. Når du køber produkter med Fairtrade-mærket, er du med til at skabe en bedre fremtid for både småbønder og plantagearbejdere.

 

SA8000

SA8000 er den mest anerkendte internationale standard for social ansvarlighed. Standarden bygger på FNs Børnekonvention, Menneskerettighedskonventionen og en række resolutioner fra ILO (International Labour Organisation). SA8000 opstiller 8 kriterier/krav, som virksomhederne skal overholde. Det kræves at virksomhederne ikke benytter børnearbejde, sikrer et ordentligt arbejdsmiljø, anerkender medarbejdernes ret til at organisere sig og undlader enhver form for diskrimination blandt de ansatte.

 

Windpower

Vindkraft er den vigtigste energikilde på i de områder Netral tøj produceres. Vindkraften giver fire gange så meget energi som der er brug for i produktionen. Overskuddet sendes til netværket til gavn for lokalsamfundene og reducerer CO2.

 

Eoko-tex

Øko-Tex mærket er en garanti for, at en vare er kontrolleret for indhold af sundhedsskadelige kemikalier. Kun produkter, der overholder de krav, der er fastsat i Øko-Tex Standard 100, kan opnå tilladelse til at bære mærket. Intentionen bag Øko-Tex ordningen er, at tekstilvarer, der sælges med Øko-Tex Standard 100 mærkningen, skal være af materialer, der er sikrede mod at give skadevirkning på personer, og som brugerne derfor kan have tillid til at bruge.

Navnet Øko-Tex betyder, at der er tale om human-økologiske tekstilvarer, som ikke har skadelig effekt på menneskers sundhed og helbred. Øko-Tex Standard 100 mærkede varer er analyseret for indhold af en række stoffer, der regnes for sundhedsskadelige. Øko-Tex kravene udvalgt og fastsat således, at tekstilvarer, der er Øko-Tex mærkede, kan betragtes som kropsvenlige.

 

Vi håber det gjorde dig lidt klogere på hvorfor Vores økologiske tøj kan gøre en forskel. Ikke bare for dig, men også for mennesker og miljø, og måske en dag også vores efterkommere.

Posted on

Velkommen til

Forside banner

Kære alle

Velkommen til Chriswillbeck. Vores ide med denne butik er at sælge økologisk tøj til fornuftige priser. Økologiske madvarer er for alvor slået igennem, og nu er det på tide, at vi også kigger på det tøj vi går i. Med økologi og fairtrade er vi med til at gøre verden grønnere og bedre for producenterne i den tredje verden. Derudover er vi overbeviste om, at økologisk bomuld er bedre for din krop end ikke-økologisk tøj, hvor der er brugt masser af kemikalier.

Vores navn Chriswillbeck har vi, da vi i sin tid var tre mænd, der fik ideen til denne butik og navnet er et sammenskriv af vores efternavne Christensen, Willrodt og Beck.

Vi håber at se mere til dig her i butikken og med tiden få flere mærker og varer på “hylderne”.

Hilsen

Henrik